ONLINE REPETITIE

Elke week start de dirigent op zaterdagmorgen om 10.00 uur de online repetitie. Via een verborgen Youtube-link presenteert hij de repetitie. Het koorlid zit dus thuis achter de computer of laptop en studeert zo zijn of haar partij in. Met de chatfunctie kan je vragen stellen of opmerkingen maken die de dirigent en de andere koorleden direct kunnen meelezen. Er worden ook vierstemmige video/audio-opnames gemaakt van het in te studeren lied, zodat je met jouw stem mee kan zingen en je al kan horen hoe het geheel zal klinken. De repetitie duurt ongeveer een uur en is altijd op een later tijdstip nog terug te kijken, mocht je er een keer niet live bij kunnen zijn. De repetities zijn ook bedoeld om wat achtergrondinformatie te geven en de deelnemers door de muziek heen te loodsen. Naast deze repetities kun je natuurlijk ook via het audio materiaal verder studeren.

ACHTERGROND

Nederland telt ruim een miljoen koorzangers die in het voorjaar niet op de reguliere manier bij elkaar konden komen om te repeteren vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Ook de 5 koren van dirigent Peter Burger waren gestopt met de wekelijkse repetities in groepsverband. Als alternatief heeft hij livestreams opgezet via Youtube en repeteerde hij wekelijks online op de vaste kooravonden. Deze methode was een succes, mede vanwege de interactieve chatfunctie waarmee de koorleden direct contact konden hebben met de dirigent en met elkaar. Op deze manier hadden de koren toch een gevoel van verbondenheid en hoefden ze hun wekelijkse zangavond niet te missen. Op basis van de positieve feedback, besloot dirigent Peter Burger om samen met zijn vriend en tv-regisseur Jan Kooyman een online (project)koor op te richten dat speciaal voor de gelegenheid een nieuw oratorium over Noach in gaat studeren.

ONLINE KOOR IN HET KORT

• Wie kan zich aanmelden? Iedereen die van zingen houdt. Leeftijd 16 jaar en ouder. We gaan ervan uit dat de online koorleden zin hebben om het muziekstuk in te studeren en daar ook hun best voor doen.
  • Wanneer? Vanaf zaterdag 10 oktober, en de zaterdag daarna, ongeveer 15 online repetities via YouTube stream. Mocht je niet kunnen, kan je de stream altijd op een ander tijdstip terugkijken. En daarnaast is er audio oefenmateriaal. Datum uitvoering voorlopig vastgesteld op 27 februari 2021.
  • Wat? Instuderen van ‘oratorium Noach’, dat speciaal voor dit online projectkoor wordt geschreven.
  • Waarom? Op een nieuwe manier toch een groep vormen, door mee te doen aan een nieuw muzikaal project dat bij ons weten nog niet eerder op deze manier is opgezet. Samen musiceren met een spannend, nieuw en gemeenschappelijk doel.
  • Kosten? 95 euro (Voor dit bedrag krijgt u: ongeveer 15 interactieve repetities, bladmuziek van een gloednieuw oratorium, audio oefenmateriaal, minimaal 1 uitvoering)